Medya ve Sinema-TV

Bilim Kurgu ve Fantastik Senaryo Yarışması

28 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali kapsamında Ulusal Senaryo Yarışması için başvurular başladı.

Bilim Kurgu ve Fantastik Senaryo Yarışması

Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği'nin organizasyonuyla gerçekleştirilecek Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali  28 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Senaryo Yarışmasına süresi 60 dakikayı geçen uzun metrajlı senaryolar katılabilecek.

Ulusal Senaryo Yarışması”na başvurular, 12 Ağustos’a kadar devam edecek.

En İyi Senaryo 10 bin TL’lik ödülün sahibi olacak. Diğer kategorilerde verilecek ödüller ise önümüzdeki günlerde duyurulacak.

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali ile yerli ve yabancı konukları Metaverse benzeri ferahlatıcı deneyimlerle bir araya getirmek ve bunu entelektüel dokunuşlarla yeni yüzyıllara taşımak amaçlanıyor. Tür sinemasında 7’den 70’e herkese hitap eden yapıtlardan kült olan filmlere uzanan özgün bir seçki ortaya çıkarılırken, “Ulusal Senaryo Yarışması” ile bilim kurgu ve fantastik alanına emek vermiş isimlerin senaryoları onurlandırılıp, yeni oluşumlar da teşvik edilmek isteniyor.

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali ve “Ulusal Senaryo Yarışması” ile ilgili detaylı bilgi için us3f.comadresi ziyaret edilebilir.

Yorumlar